Dopamine beloning systeem
Endorfine receptor degradatie
Bruce Lipton, de grondlegger van de grondlegger van de epigenetica en stamcel therapie
Je bent wat je eet
DPP-IV remmers
Video: de werking van dopamine en beloning in het brein
Endorfine receptor degradatie door opiaat-belastingBruce Lipton, de grondlegger van de stamceltherapie en de epigenetica, legt in deze video uit op welke manier onze genen reageren op de gewijzigde omgevingsfactoren.Cel als computerchip

In 1982 begon Bruce de beginselen van de kwantumfysica te bestuderen en hoe deze konden worden geÔntegreerd in zijn begrip van de informatie van de cel verwerkingssystemen. Hij brak door met studies over de celmembraan, waaruit bleek dat de buitenste laag van de cel een organische homoloog is van een computerchip, de cel-equivalent van een brein. Zijn onderzoek aan de Stanford Universityís School of Medicine, tussen 1987 en 1992, laat zien dat de omgeving, werkend door het membraan, het gedrag en de fysiologie van de cel aanpast, het aan- en uitdraaien van de genen. Zijn ontdekkingen, die ingaan tegen de wetenschappelijke opvattingen dat het leven wordt gecontroleerd door de genen, is nu een van de belangrijkste gebieden van studie geworden, de wetenschap van de epigenetica. Twee belangrijke wetenschappelijke publicaties, verkregen uit deze studies, definieerden moleculaire paden voor het verbinden van lichaam en geest. Sindsdien hebben vele latere onderzoeken zijn concepten en ideeŽn  bevestigd.

Toepassen

Dr Liptonís nieuwe wetenschappelijke benadering veranderde ook zijn persoonlijke leven. Zijn verdiepte inzicht in celbiologie belicht de mechanismen waarbij de lichaamsfuncties worden gecontroleerd door de gedachten en het bestaan van een onsterfelijke geest wordt vermoed. Hij voegde deze wetenschap toe aan zijn persoonlijke biologie en ontdekte dat zijn lichamelijke welzijn groeide en de kwaliteit en het karakter van zijn dagelijkse leven op bijzondere wijze verbeterde.

Erkenning

Bruce geeft zowel lezingen aan complementaire medische professionals als aan het grote publiek over deze leidende en voorname wetenschap en hoe dit aansluit bij de lichaam-geest geneeskunde en spirituele principes. Hij wordt bemoedigd door anekdotische verslagen van honderden luisteraars, die hun lichamelijke en geestelijke welzijn hebben verbeterd door toepassing van de principes die hij bespreekt in zijn lezingen. Dr Liptonís werk is samengevat in het boek De Biologie van de Overtuiging. Zijn nieuwe boek Spontaneous Evolution, Our Positive Future and a Way to Get There From Here is nu verkrijgbaar bij Hay House Publishers. Dr Lipton wordt beschouwd als een van de toonaangevende sprekers van de nieuwe biologie.