Ingrid

ADHD, borderline, acné, depressie, eetstoornis


Toen ik bij de Poort kwam had ik de volgende klachten:

vanaf mijn 4e: obstipatie (+/- 10 jaar geleden de diagnose prikkelbare darm syndroom gekregen)
van mijn 6e: concentratie/aandachtsproblemen (dromerig, gauw afgeleid)
vanaf mijn 11e: hooikoorts + antihistamine medicatie, deze werken sinds 10 jaar niet meer, daarom jarenlang elk voorjaar kenacort (ontstekingsremmer) geinjecteerd gekregen door de huisarts. Sinds dit jaar slik ik hoge doseringen vitamine C en mijn allergische klachten zijn een stuk minder geworden.
vanaf mijn 12e: acné op gezicht/borst/schouders/rug
vanaf mijn 12e: rugpijn, later ook nek- en schouderklachten (cesartherapie, fysiotherapie, acupunctuur, osteopathie)
vanaf mijn 15e: depressie + antidepressiva
vanaf mijn 15e: eetprobleem + therapie
vanaf mijn 15e: naast hooikoorts ook allergisch voor katten, konijnen, berken.
Vanaf mijn 21e: een verslaving aan cannabis. In mijn familie kampen meer mensen met een verslavingsgevoeligheid, in meer of mindere mate. Mijn vader: alcohol. Mijn broertje: alcohol. Mijn oom: alcohol. Mijn nichtje: cannabis.
Op mijn 24e de diagnose Borderline gekregen, omdat ik me hier niet voldoende in kon vinden heb ik aangedrongen op verder onderzoek op AD(H)D. De diagnose is vervolgens bijgesteld naar ADHD met borderline trekken. ADHD komt in mijn familie voor (broertje + nichtje). Op de vragenlijst van dr. Amen scoor ik erg hoog. De afgelopen twee jaar therapie en medicatie gekregen. Medicatie: in eerste instantie methylfenidaat. Omdat de acné weer terug kwam en ik de indruk had dat het door de medicatie kwam ben ik sinds een half jaar aan de dexamfetamine. Mijn huid is niet echt verbeterd maar ik voel me wel een stuk beter (mentaal) op deze medicatie. De methylfenidaat maakte me opgefokt en van de dexamfetamine word ik rustig.  
vanaf mijn 25e: naast bovenstaande ook allergisch voor appels en peren.
Daarbij altijd extreem gevoelig geweest voor bijwerkingen van medicijnen en slechte verdraging van alcohol.

Op advies van Lucas ben ik glutenvrij gaan eten. In eerste instantie een moeilijk dieet maar het is steeds makkelijker geworden. Daarbij merk ik duidelijk de voordelen. Ik voel me fitter, energieker, rustiger, geduldiger en opgewerkter. Zodra ik mij niet aan mijn dieet houdt raak ik geirriteerd en extreem vermoeid, iets wat ik de volgende dag ook nog duidelijk kan merken.

Ook ben ik op advies van Lucas enzymen gaan gebruiken. Daar is mijn huid enorm van opgeknapt. Ik heb nog steeds geen perzikhuidje en zal dat waarschijnlijk nooit krijgen, maar de ontstoken, onderhuidse bulten zijn verleden tijd. Daarbij ook aan de low dose naltrexone gegaan. Tot nu toe heb ik hier enigszins baat bij gehad. De allergieen zijn er helaas nog steeds maar ik heb goede hoop dat dit ook gaat verbeteren. Al met al ben ik zeer positief over de behandeling en de resultaten.