Kees
ADD en endogene depressie


Mijn getuigenis

Vanaf mijn pubertijd in de problemen. Het meest gehoord op de middelbare school: "Je doet niet je best, je kan beter."  Gelukkig op de universiteit heel veel vrijheid. Dat lukte een stuk beter.
Stages waren echter een ramp. Een hele dag achter een bureau. Dit gaf heel veel stress.  Met veel doorzettingsvermogen toch de stages gehaald.  
Werken werd een groot rampscenario. Paar maanden hier een paar maanden daar, ik kon er mijn draai niet vinden.
Een eigen zaak leek me de oplossing. Die eigen zaak heb nog steeds maar een echte oplossing voor mijn problemen was dat niet.
Met al mijn onrust, stress en somberheid  ben ik op zoek gegaan naar hulp. Huisartsen , psychologen, psychiaters, counseling, het mocht allemaal niet baten.
Ondertussen kostte het me de nodige relaties.
Rond mijn 44ste ben ik door mijn toenmalige vriendin , die op TV een programma over AD-HD bij ouderen had gezien, ertoe gezet me op AD-HD   te laten testen.
Sindsdien ga ik door het leven als gediagnosticeerd AD-HD er. Er viel toen veel op zijn plaats.
Medicatie ( Zoloft ) ,  een  cursus en groepsgesprekken volgden.
De medicatie hielp wel tegen een deel van mijn rusteloosheid en stress maar het vlakt me ook enorm af.
Een kennis met een buitengewone  gave wees me erop dat mijn problemen hun oorsprong vonden in mijn spijsverteringsproblemen  die tijdens mijn hormoonwisseling( pubertijd ) was ontstaan. Deze opmerking en Dr. Google brachten me op de site van De Poort.
Inmiddels zit ik met  de hulp van Lucas op de helft van mijn medicatie.
Mijn omgeving vind me veel rustiger, ben minder vergeetachtig, heb meer zelfreflectie en heb nog zelden last van ongezonde stress wat zich uitte in pijn rond de hardstreek en agressie.
Ook ben ik door mijn gluten- en melkvrije dieet van mijn lichamelijke problemen af (had al meer dan 30 jaar een rommelig gevoel in de darmen en veel te dunne ontlasting).
Opmerkelijk resultaat. Daar ben ik erg blij mee.  
Ik vind echter dat ik er nog niet helemaal ben.  Ben nu met Lucas bezig om mijn latente aanwezige depressie de baas te worden.  

Kees