Emma
ADD-NOS


Onze dochter Emma zit momenteel in het tweede leerjaar.
In oktober 2007 werd bij haar de diagnose van ADD gesteld.
Tot enkele maanden geleden kon zij het tempo op school absoluut niet aan. Het kostte haar 3 tot 4 keer meer tijd om iets af te werken dan haar klasgenootjes. Het was voor haar een onhaalbare zaak zich lang op iets te concentreren.
Ook thuis zorgde dit voor heel wat problemen. Emma moest voor alles geholpen worden en kon niets zelfstandig uitvoeren. Alle dagdagelijkse handelingen zoals aankleden, zich klaarmaken, huiswerk maken, ... namen ontzettend veel tijd in beslag zodat er weinig tijd overbleef voor andere (leuke) dingen.
Uit de analyses die we via  De Poort konden laten uitvoeren, bleek dat er een agressieve schimmel (Candida parapsilosis) in de darmen van Emma huisde en dat zij intolerant was aan 31 voedingsstoffen.

Sinds drie maanden volgt zij een eliminatiedieet waarbij als belangrijkste elementen gluten, koemelk, wit van kippe-ei en hazelnoot geweerd worden.
Om de darmflora te versterken neemt ze voedingsupplementen.
Reeds na enkele weken merkten we verschil : Emma was veel alerter, kon dingen beter onthouden ( versjes / liedjes) en kon veel langer met iets bezig zijn en zich veel beter concentreren.

Drie maanden na de start van het dieet hebben we een totaal ander kind in huis : ze is veel zelfstandiger geworden. Met minder inspanningen dan vroeger slaagt ze erin om veel meer te bereiken en daar geniet ze enorm van. Op school is er ook een hele goede verbetering. De tempotoetsen (x aantal sommen maken binnen een bepaalde tijd)
die ze tot 3 maanden geleden tot net over de helft kon afwerken, kan ze nu helemaal afmaken binnen de voorziene tijd.
Met haar laatste rapport (einde mei 2008) zat ze aan het klasgemiddelde.
Voordien zat er er telkens gemiddeld 7% onder.

Zelf is ze zeer gemotiveerd om het dieet te volgen want ze wil niets meer eten ‘dat haar terug ziek zou maken’, zo formuleert ze het zelf. Wat ons als ouders betreft : wij zijn zeer tevreden dat we via de kennis van Lucas en met de extra inspanningen van het dieet Emma zo sterk hebben kunnen vooruit helpen.

1000 x dank !!!
Janne & Rob


update 26 juni 2008

Dit wil ik je niet onthouden.
Vandaag hebben we Emma haar rapport afgehaald en ze is erin geslaagd om 2 procent boven het klasgemiddelde te eindigen.
De meester schrijft het volgende op haar rapport :
'Goed hoor Emma, meer en meer kom je er echt bij. je voelt je nu beter en dat is duidelijk te merken. een hele stap vooruit in de goede richting. Blijf maar volhouden zo !'

Daar waar er in februari nog werd gesproken over het veranderen naar een type-8 school, zit Emma nu perfect in de middengroep van haar klas. En dat op enkele maanden tijd !!!

U begrijpt dat we supergelukkig zijn !!!
Nogmaals bedankt voor alles !

groetjes,
Janne